„Revoluția fiscală”, modificată în Parlament: Impozitul pe cifra de afaceri, opțional

Data actualizării: Data publicării:
comisia buget senat

Senatorii din comisia de buget au adus modificări Ordonanţei privind Codul Fiscal. Impozitul pe cifra de afaceri devine opţional. Firmele cu cifra de afaceri de până la un milion de lei vor putea alege astfel dacă să plătească o taxă pe profit sau pe cifra de afaceri.

Modificarea a fost agreată chiar de către premier, potrivit membrilor comisiei, care a cerut ca pentru IMM-uri să devină opțional modul de impozitare. Dacă IMM-urile au cel puțin doi angajați, cel puțin 45.000 de lei capital social și un milion de lei cifră de afaceri, atunci pot opta fie pentru a plăti 1 la sută din cifra de afaceri, fie pentru a rămâne cu 16 la sută impozit pe profit, cum este și în prezent. 

Reprezentanții IMM-urilor s-au plâns că măsura anunțată de Guvern și implementată prin Ordonanța 79 - de a avea impozit pe cifra de afaceri - ar afecta planurile de dezvoltare și investiții.

Camera Deputaților este însă for decizional. De altfel, senatorii au lăsat la latitudinea colegilor deputați sau a Guvernului să găsească o soluție pentru ca salariile IT-iștilor să nu scadă odată cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri