Sensiblu ar putea fi cumpărat de un fond de investiţii din Cehia

Data publicării:
sensiblu

Sensiblu ar putea fi cumpărat de un fond de investiţii din Cehia. Penta Investment e în negocieri avansate cu proprietarii A&D Pharma, grupul din care face parte Sensiblu, iar suma oferită ar fi, potrivit Ziarului Financiar, undeva între 300 şi 400 de milioane de euro.

Sunt mulţi bani, dar vorbim totuşi de cel mai mare jucător din piaţa locală de medicamente. E numărul 1 pe partea de distribuţie şi doi pe retail cu lanţurile de farmacii Punkt şi Sensiblu. Sunt în total patru sute şi ceva de farmacii plus depozite de medicamente care fac împreună vânzări de peste un miliard de euro pe an. Mai exact 1,3 miliarde de euro vânzări de medicamente către clienţii de la farmacie sau către alte farmacii ori către spitale.

Nu e prima oară când cehii se uită cu jind la acest grup. Au mai vrut să-l cumpere în urmă cu cinci ani însă negocierile au picat. Acum însă au un motiv în plus să forţeze nota şi, poate, suma. Fondul de investiţii deţine unul dintre cele mai mari lanţuri de farmacii din Europa Centrală şi de Est. Dr. Max e lider pe piaţa din Cehia şi printre lideri în Polonia doar că în ambele ţări s-a dat o lege care a scăzut puternic cota de piaţă pe care o poate avea un jucător. Aşa că sunt forţaţi să vândă şi, pentru a menţine businessul, să cumpere prin alte ţări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri