Sudul litoralului, în atenţia investitorilor

Data publicării:
litoral plaja hotel

Sudul litoralului a devenit un adevărat Eldorado pentru investitorii din turism. În ultimul an, zeci de hoteluri și restaurante și-au găsit noi proprietari, iar unii dintre aceştia s-au apucat deja de treabă. Stațiuni precum Venus, Cap Aurora sau Olimp au acum un potențial foarte mare, iar spațiul pe care se pot dezvolta este generos.

Lucrările au început la Cap Aurora. Investitorii români care au revitalizat mai multe active în Venus vor acum să repună și complexul Onix-Safir pe harta turistică.

Paul Greavu, reporter Digi24: Cel mai mare complex din Cap Aurora, cu peste 350 de camere și apartamente, este acum în plin proces de renovare. Lucrările se vor termina la începutul verii.

Este doar unul dintre zecile de exemple care dovedesc ca sudul litoralului a devenit tot mai atractiv pentru oamenii de afaceri români și străini.

Paul Greavu, reporter Digi24: În Saturn, cele două hoteluri din spatele meu, care se află de mai bine de 10 ani în paragină, au fost cumpărate recent de un grup de investitori din China, pentru suma de 1 milion de euro.

De departe cea mai importantă investiție din ultimii 10 ani în sudul litoralului se deruleaza în Olimp. Proprietarul mai multor hoteluri din Mamaia, Năvodari şi București a preluat unul dintre cele mai mari complexuri turistice de pe litoral.

Paul Greavu, reporter Digi24: În 2008, omul de afaceri Josef Goschy cumpăra grupul Panoramic-Amfiteatru-Belvedere cu 30 de milioane de euro. La finalul anului trecut, a vândut ansamblul cu peste 2.000 de locuri de cazare cu o sumă de trei ori mai mică.

Actualul proprietar vrea să transforme acest complex într-unul modern, de patru stele, până în vara lui 2018. Atracţiile s-au dovedit a fi mari, chiar daca locul era în paragină.

Marian Ștefan, proprietar: În primul rând, spațiile generoase, vegetația din jur, stațiunea promite mult. Nu avem betoane la fiecare pas.

Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia: În urma cu 4-5 ani de zile aceasta zona era oricum abandonată. Adminiwtraţia locală a făcut eforturi să atragă investitori, cu tot felul de facilități, inclusiv cele fiscale.

Totodată, autoritățile locale îi taxeaza pe proprietarii de hoteluri care nu își repară fațadele cu impozite mărite cu până la 500%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri