„Bița Colorată”, primul atelier de vopsit biciclete din Capitală

Data publicării:
03122012 20m 20biciclete 20vopsite-36625

Ideea înfiinţării atelierului de colorat bicicletele i-a venit lui Lucian. Are 28 de ani şi până anul trecut a fost angajatul unei companii IT.

La început vopsea bicicletele într-o debara de apartament. Cu buget zero.

„A fost foarte greu la început. Am avut doar o idee de care m-am ţinut”, povestește Lucian Simion, project manager la „Biţa Colorată”.

Apoi, unul dintre prietenii lui i-a oferit subsolul unui imobil ca să îşi expună operele. A fost momentul în care Lucian a renunţat la locul lui de muncă pentru pasiunea de-a vopsi spiţele.

„Lucrez efectiv cu biciclete de un an. A pornit, cred, că de la simplul fapt că foloseam bicicleta zilnic”, își amintește Lucian Simion.

Cum sunt împărțite sarcinile în echipă

Lucian şi-a dat apoi seama că patru prieteni de-ai lui au aceeaşi pasiune. Şi acum, Felix, unul dintre ei, se ocupă de asamblarea şi dezasamblarea bicicletelor. „Montez foaia şi urmează să pun furca pe cadru. Practic, e definitivarea montării unei biciclete”, explică Felix.

Dana lucrează la partea grafică. „Acesta e un model de cursieră pe care l-am pregătit pe calculator. Mai întâi pregătim cadrul, un desen de linie şi apoi ajungem la o imagine”, detaliază Dana.

De munca brută, mai exact de vopsirea bicicletelor se ocupă Lucian. „Voi pregăti vopseaua, un roşu metalizat... şi-l voi pune în pistol”, spune Lucian.

Cum își găsesc clienții

De pe reţelele de socializare sau prin viu grai, mica afacere a devenit foarte cunoscută. Peste o sută de biciclete, chiar şi din 1970, au fost refăcute.

În atelierul celor cinci tineri ajung bicicliştii înrăiţi, dispuşi să plătească pentru vopsirea cadrului şi a furcii 300 de lei şi alţi 50 de lei pentru colorarea pedalelor.

Tinerii sunt mândri că au o afacere ecologică şi speră ca din ce în ce mai mulţi români să dea maşina pe bicicletă. Mai e mult până să ajungem însă la nivelul danezilor, de exemplu. 50% dintre ei merg pe bicicletă în fiecare zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri