Biziday | Cum să transformi un om în bancomat

Data publicării:
bancomat

Să presupunem că locuiți în Arad și trebuie să trimiteți urgent 200 de lei unei mătuși din Galați. Puteți să faceți acest lucru prin transfer bancar, dar dacă mătușa e bătrână, s-ar putea să nu aibă niciun cont. Mai puteți apela și la o instituție care transferă bani, fie Poșta Română, fie una privată. Dar asta înseamnă că mătușa trebuie să ridice banii de la sediul instituției din Galați. În plus, banii nu se transferă instantaneu și instituțiile respective funcționează după un program.

Mai există și a treia opțiune, o aplicație dezvoltată de un grup de programatori români care vrea să transforme fiecare utilizator într-un bancomat.

Marius este unul dintre dezvoltatorii aplicației și să presupunem că are nevoie de cei 200 de lei cash despre care vorbeam. Pentru asta, îi trimite o cerere prietenului său Cristi, aflat la mii de kilometri distanță.

Cristi transferă din contul său bancar suma cerută, și îi pune pe contul CashFly pe care îl are Marius. De fapt, aplicația este un fel de interfață pentru serviciile unei companii care transferă bani și emite carduri VISA și MASTERCARD.

Dar Marius are nevoie de bani cash, iar nu de bani în cont, așa că aplicația trimite un mesaj celorlalți utilizatori aflați pe o rază de 3 kilometri. Care nu îl cunosc pe Marius, dar dacă sunt în apropiere și au bani la ei pot răspunde pozitiv la apelul lui Marius, contra unui comision de patru lei.

Procedura e simplă - Marius se întâlnește cu unul dintre utilizatori, scanează un cod QR de pe telefon, primește banii, iar omul săritor încasează în cont banii pe care Marius i-a primit de la Cristi.

Marius Gheorghe, progamator: „Banii se transferă instant în contul tău. Deci nu durează o zi sau două zile, se transferă într-o secundă. Îi poți folosi pentru a-i extrage cash de la rude, prieteni, cunoștinte.”

Pentru transferul celor 200 de lei, suma totală va fi de 208 lei. Din această sumă, 4 lei este comisionul de transfer, iar 4 lei ajung în contul celui care a dat banii cash. Mai există și alte funcții ale aplicației.

Marius Gheorghe, progamator: „Noi suntem integrați cu o instituție financiară care are acreditări de la BNR, și permite emiterea de Carduri Visa și MasterCard pentru a-ți putea extrage banii de la orice bancomat.”

Cu totul, la această aplicație au lucrat trei programatori care și-au făcut propria firmă în urmă cu șase ani, de pe vremea când erau studenți. Între timp, au mai dezvoltat zeci de aplicații, printre care playere pentru emisia pe internet a radiourilor sau un soft care permite cumpărarea de îmbrăcăminte la preț redus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri