BIZIDAY. Numărul femeilor din domeniul IT, în creştere

Data publicării:
femeie it calculator

Specialiștii în recrutare susțin că nu este vorba despre o discriminare sau o reticență din partea patronilor atunci când vine vorba despre angajarea unei femei pe o poziție tehnică. Pur și simplu bărbații sunt mai des interesați de o astfel de carieră.

„În domeniul facultăților tehnice, după cum vedeți, practic sunt mai mulți băieți decât fete”, spune Elvis Popovici, Head of Global Talent Aquisition la Bitdefender.

Așa se face că dintre informaticienii români doar 30 la sută sunt femei. Dar de la an la an, numărul femeilor pasionate de informatică este în creștere.

„Nu este o cerință expres din partea angajatorilor, însă uneori aceasta este manifestată, oficial sau neoficial din dorința de a menține un echilibru în echipă”, afirmă Maria Hostiuc, consultant senior în recrutare la Brainspotting.

Studiile au arătat o rată mult mai mică a discriminării femeilor în România, chiar față de țările occidentale. În același timp, deși dovedesc deseori calități de organizare și management, doamnele românce sunt mai puțin dispuse să își asume riscuri, fapt ceea ce exploică o prezență mai mică a lor în rândurile antreprenorilor privați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri