BNR reduce dobânda cheie la un nou minim istoric

Data publicării:
bnr captura-1

Potrivit unui comunicat al BNR, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,25 la sută pe an de la 2,5 la sută începând cu data de 5 februarie 2015. 

De asemenea, îngustarea coridorului simetric format din ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la +/-2,00 puncte procentuale de la +/-2,25 puncte procentuale.

Astfel, începând cu data de 5 februarie, rata dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) se va reduce la 4,25 la sută pe an de la 4,75 la sută, în timp ce rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 0,25 la sută, gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar; menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

CA al BNR a analizat și aprobat Raportul trimestrial asupra inflației, document care va fi prezentat publicului într-o conferință de presă organizată în data de 9 februarie 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri