BUSINESS CLUB. Băncile românești, sub lupa Fiscului american

Data publicării:
contracte banci mediafax

E efect al unui acord de principiu cu Statele Unite pentru transferul de date în baza unei legii care îi vizează pe contribuabilii americani cu conturi în străinătate. E o întelegere similară cu cele făcute de Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Spania.

Acordul prevede ca instituţiile financiare străine din jurisdicţiile partenere să poată raporta direct autorităţilor fiscale naţionale, care transmit datele ulterior celor din SUA.

Adică pe fir va intra si Fiscul din România şi asta ar putea să îngreuneze munca IRS-ului, la cum se mişcă administraţia noastră.

S-au înregistrat cele mai mari bănci, dar şi mici instituţiile nebancare, precum Banca Cooperatistă Răscoala Botoşani. Cine ştie va fi descoperit un cont gras la o sucursală din Dorohoi.

Dar dincolo de glumă e nevoie de asa ceva altfel dacă nu sunt furnizate informaţii, se poate lăsa rău. Mai multe bănci mari ale lumii au fost nevoite să plătească sume uriaşe pentru a scapa de investigaţii în care erau acuzate de complicitate la evaziune.

Într-un astfel de caz, Credit Suisse a acceptat să achite o amendă record de 2,6 miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri