BUSINESS CLUB. Capcana cheltuielilor inutile. Ce trebuie să eviți pentru a nu rămâne fără bani până la salariu

Data publicării:
reduceri haine

Gestionarea greșită a banilor poate lua multe forme. Uneori, consumatorii au cheltuieli inutile. Alteori ratează șansa de a economisi bani.

De exemplu, profită de perioadele de reduceri. Hainele sunt mult mai ieftine la final de sezon, iar magazinele de electronice și electrocasnice au tot timpul perioade în care reduc prețurile. Însă nu te lăsa îmbătat de prețurile mici. Cumpără doar lucrurile de care ai nevoie.

O parte importanta din bugetul unei familii se duce pe mâncare. Dacă vrei să economisești bani, stabilește din timp ce vei mânca. Dacă iei decizia prea târziu vei ajunge să cumperi mâncare deja gătită pe care ai fi putut să o prepari mult mai ieftin acasă. De exemplu, un pui la rotisor cumpărat într-un hipermarket costă de două ori mai mult decât un pui congelat.

Foarte mulți bani se duc și pe vicii. Așa că renunța la ele dacă simți că nu îți mai ajung banii. Uneori fumătorii nici nu-și dau seama cât de mult plătesc. Cine își cumpără câte un pachet de țigări de 14 lei în fiecare zi cheltuiește peste 400 de lei pe lună și aproape 9.000 de lei pe an. Cu timpul, fumatul provoacă probleme de sănătate mult mai scumpe.

Uneori pierzi bani acceptând servicii și produse inutile. Cum ar fi asigurările de viață. Sunt utile doar dacă una sau mai multe persoane sunt dependente financiar de tine. Ar trebui să ai o asigurare de viață doar dacă ai copii, iar soția este casnică. Un alt serviciu inutil este garanția extinsă pentru produsele electronice. Acestea oricum sunt însoțite un an sau doi de o garanție gratuită. Garanția contra-cost prelungește perioada cu un an. Însă în trei ani, unele produse pe care le-ai cumpărat acum, cum ar fi telefoanele mobile, probabil că vor fi deja demodate, așa ca în loc să le repari, mai bine îți cumperi unele noi. Iar electronicele scumpe, cum ar fi televizoarele, sunt destul de rezistente cât sa nu necesite reparații în primii ani de folosință.

Daca vrei să îți gestionezi mai bine veniturile, nu uita de banii din bancă. Recomandarea clasică este să nu îți scoți de la bancomat banii de pe card. Astfel, eviți plata comisioanelor de retragere. Însa, în același timp, nu uita de banii din depozite. Încearcă să îi ții în băncile care oferă cele mai mari dobânzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri