BUSINESS CLUB. Câștigător surpriză la licitația Nuclearelectrica

Data publicării:
licitatie-2

Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavodă, a scos pe bursa un pachet de energie, pentru care a primit două oferte: una de la combinatul metalurgic din Galaţi şi o alta de la intermediarul GEN-I din Bucureşti, o firmă înfiinţată în 2010, care aparţine de un grup sloven cu afaceri în domeniul energiei.

Firma a câştigat licitaţia, pentru că a oferit un preţ de trei ori faţă de preţul de pornire. Cu toate acestea, oferta GEN-I, de 166 de lei/megawatt-oră este mai mică decât media de pe bursă, de 170 lei/megawatt-oră.

Din această licitaţie, Nuclearelectrica va încasa 85 de milioane de euro pentru pachetul de energie care reprezintă peste 20 la sută din producţia anuală a Centralei de la Cernavodă.

Astfel de firme de intermediere pe piaţa energiei, cu câţiva angajaţi şi afaceri de milioane, sunt mai multe. Sunt aşa-zişii băieţi din energie care cumpără energie ieftină de la producătorii de stat ca să o vândă mai departe pe bani grei, aşa cum s-a întâmplat ani în şir în cazul Hidroelectrica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri