BUSINESS CLUB. Până unde poate ajunge competiţia dintre Samsung și LG

Data publicării:
masinispalat

Răfuiala a început într-un mall din Germania, când un vânzător a chemat poliţia şi a anunţat că reprezentanţi ai LG au rupt uşile a 4 maşini de spălat Samsung - toate produse premium, care se vând la aproape 3.000 de dolari bucata.

În urma eforturilor de mediere ale poliţiştilor germani, LG a recunoscut incidentul, a plătit daunele, dar susţine că produsele rivalilor nu au fost vandalizate intenţionat, ci că a fost doar o simplă greşeală.

Însă în aceeaşi perioadă într-un alt magazin, tot din Berlin, s-a repetat acelaşi scenariu. Potrivit plângerilor, în magazin au intrat câţiva reprezentanţi ai LG şi nu au plecat până nu au distrus alte trei maşini de spălat Samsung, din acelaşi model ca şi în cazul anterior.

Samsung spune că l-a identificat pe unul dintre ei şi că ar fi vorba despre un personaj cu o funcţie foarte înaltă în LG. Tocmai şeful diviziei de electrocasnice ar fi implicat.

LG recunoaşte că Jo Seong-jin a fost trimis de companie în magazin, doar că misiunea lui acolo nu era de sabotare a rivalilor, ci pur şi simplu făcea cercetare de piaţă.

Şi, în timp ce „cerceta” produsele competiţiei, s-a întâmplat ca uşile să cedeze... la mai multe maşini.

Dar nu pentru că ar fi fost forţate sau bruscate ci pentru că modelul ar fi de o calitate foarte slabă.

Un purtător de cuvând al LG dă voalat vina pe balamalele nu prea rezistente pe care le folosesc cei de la Samsung.

Cazul a ajuns la procuratura din Coreea de Sud însă până se face lumină se mai aruncă câteva lopeţi de noroi. Samsung susţine că LG îi atacă reputaţia, iar LG speră că incidentul nu e menit să îi afecteze imaginea de cel mai mare producător de maşini de spălat.

Răfuiala pe balamale şi maşini de spălat e doar ultima filă din povestea războiului dintre cei 2. În urmă cu câteva luni, bătălia s-a dat pe teritoriul ecranelor curbate. Subiectul care le-a dat bătăi de cap sud-coreenilor a fost cine au fost primii care au făcut televizoarele OLED cu ecran curbat.

În urmă cu doi ani, o altă ceartă dintre cele doua companii a ajuns la tribunal din cauza unei reclame în care Samsung denigra produse LG . S-au bătut în mărimea frigiderelor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri