BUSINESS CLUB. Pentagonul se aliază cu Apple

Data publicării:
pentagon cladire - GettyImages - 28 august 15

Pentagonul se aliază cu Apple, Boeing, Universitatea Harvard şi alţii pentru a îmbrăca militarii americani în uniformele viitorului. Şi, apoi, dacă proiectul se va dovedi un succes, colaborarea va fi extinsă.

Dacă în timpul Războiului Rece tehnologiile militare ajungeau să fie folosite în cele din urmă şi în scop civil, acum tendinţa pare să fie invers.

Pentagonul caută soluţii prin care tehnologii civile, dezvoltate în Silicon Valley să poată fi adaptate şi în scop militar. Companiilor IT le convine această situaţie. Fac rost de finanţare de la stat şi nu mai sunt nevoite să se ducă în pieţe după bani. Iar imaginea lor nu va fi afectată câtă vreme vor lucra la tehnologii care să protejeze soldaţii şi nu la dezvoltarea unor maşinării de ucis.

În ultima perioadă, Pentagonul a arătat un interes sporit şi pentru tehnologia laser. Conceptul din spatele ei este unul destul de vechi. Însă laserele sunt din ce în ce mai puternice şi acum pot fi folosite pentru doborârea dronelor şi derutarea piloţilor inamici şi respingerea atacurilor cu rachete inteligente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri