BUSINESS CLUB. Warren Buffet a pierdut trei miliarde de euro în șapte zile

Data publicării:
warren buffet - GettyImages - 24 august 15
Foto: Guliver / GettyImages

Dispariția a 182 de miliarde de dolari din averile celor mai bogați 400 de oameni a fost resimțită diferit de fiecare miliardar în parte. În doar o săptămână, Warren Buffett a pierdut 3,6 miliarde de dolari după ce uriașul său fond de investiții, Berkshire Hathaway, și-a pierdut 5% din valoare.

Warren Buffett este al treilea cel mai bogat om și, în ciuda problemelor din ultima perioadă, averea sa continuă să fie mai mare de 60 de miliarde de dolari.

Puternic afectat de neliniștea din piețe a fost și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Acțiunile pe care le deține s-au depreciat cu 1,9 miliarde de dolari în ultima săptămână, arată indexul Bloomberg. Averea lui Zuckerberg a fost lovită de teama investitorilor că Facebook va avea venituri mai mici din publicitate dacă situația actuală se complică.

Probleme au avut și acțiunile Apple, din cauza expunerii ridicate pe China, țara care a sădit neîncrederea în piețe.

De altfel, cel mai bogat chinez, dezvoltatorul imobiliar Wang Jianlin, a pierdut trei miliarde și jumătate de dolari în ultima săptămână, aproape la fel de mult ca Warren Buffer. Asta în condițiile în care averea lui Wang este de două ori mai mică decât cea a miliardarului american.

Rezultatele economice dezamăgitoare ale Chinei au dus prețul materiilor prime la cel mai scăzut nivel din ultimii 16 ani, ceea ce a tras în jos și averea investitorilor în minerit și energie.

Directorul general al gigantului Glencore, sud-africanul Ivan Glasenberg, a pierdut 237 de milioane de dolari în ultima săptămână. De aproape patru ori mai mari, 895 de milioane de dolari, au fost pierderile lui Harold Hamm, unul dintre cei mai mari investitori din industria petrolieră americană.

Pentru petroliști, problemele din China nu au făcut decât să accelereze declinul început anul trecut, când Arabia Saudită a declanșat războiul cotei de piață și a lăsat cotația barilului să scadă.

Totuși, în ultima săptămână nu toți miliardarii au pierdut bani. 11 dintre cei mai bogați oameni ai lumii au avut averea în creștere. Cel mai mare câștig a fost cel al indianului Dilip Shanghvi fondatorul companiei producătoare de medicamente Sun Pharma.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri