Casa cu mai mulţi proprietari ia locul hotelului. Schimbarea formei de proprietate compensează preţurile mari

Data publicării:
casa proprietari

În Constanţa, este în construcţie un ansamblu rezidenţial cu peste 900 de apartamente. Fiecare locuinţă costă 6.000 de euro însă poate avea pînă la 36 de propretari care îşi împart timpul petrecut pe malul mării. Cel care vrea să deţină casa în plin sezon plăteşte însă mai mult.

„Beneficiază de această cameră pentru toată viaţa, pot să o închirieze, să o lase moştenire. Numărul săptămânii va fi trecut şi intabulat pe numele persoanei”, a spus Elena Claici, acţionar.

Ansamblul va fi gata vara viitoare şi va avea piscină şi toate condiţiile unui hotel, spun acţionarii. Tot o afacere din închiriere pot face şi proprietarii unei case de vacanţă de la munte. Are 11 camere şi costă aproape 900.000 de euro.

Se poate gândi ca şi afacere, iar cumpărătorul poate să fie mai mulţi proprietari, o firmă. Iar pentru cei care nu vor bată drumul până la casa de vacanţă, există varianta să îşi ia casa cu ei. O locuinţă pe roţi de 90 de metri pătraţi costă 36.000 de euro cu o parte din dotările interioare. „Aceste case care sunt pe roţi nu necesită autorizaţie de construcţie. Cele mici, se pot ridica pe un trailer şi transporta pe şosea. Cele mari se montează direct la terenul clientului”, a spus inginerul Mircea Cristescu.

În 2014, dezvoltatorii imobiliari spun că au avut pentru prima dată de la începerea crizei imobiliare vânzări peste aşteptări.

„Din proiectul ăsta s-a vândut peste 30%. Am început vânzarea într-o perioadă de vară, ceea ce e o variantă destul de bună”, a precizat Alex Rădulescu, director de vânzări al unei companii imoblilare.

Preţul de pornire al unei vile vândute în acest ansamblu aflat în apropiere de centura Capitalei este de 80.000 de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri