Cât costă cele mai scumpe proprietăţi aflate la vânzare în zona Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
vila-exclusivista-5
Foto: News.ro

Dacă pe celelalte segmente, preţurile medii de tranzacţionare în prezent sunt mai mici cu circa 50-60% comparativ cu anii 2007-2008, pe nişa de lux, preturile medii de vânzare au scăzut cu aproximativ 30%. „Luxul înseamnă exclusivitate şi unicitate. O locuinţă amplasată într-o locaţie unică va avea întotdeauna un preț mai mare, exact aşa cum se întâmplă şi în cazul unei opere de artă – pentru că nu există două la fel“, a declarat preşedintele Regatta Real Estate, Eduard Uzunov, pentru News.ro.

vila-exclusivista-5
Foto: News.ro

În prezent compania imobiliară are pe site proprietăţi în valoare de peste un miliard de euro, dintre care apartamente în valoare de 150 milioane de euro, vile în valoare de 350 milioane euro şi terenuri de 285 milioane euro, în timp ce diferenţa de peste 200 milioane de euro este reprezentată de spaţii comerciale şi industriale.

Vila Capo, scoasă la vânzare cu 8,8 milioane de euro

vila capo
Foto: News.ro

Vila este construită într-un stil architectural art-deco, este amplasată în zona Dorobanţi şi dispune de 700 mp teren şi 2.300 mp construiţi. Cunoscută şi sub numele de „Vila Capo“, clădirea este o vilă interbelică, dar renovată în 2013, cu elemente art- deco si accente neoclasice, adusă în contemporan printr-o gândire inteligentă a spaţiilor.

Imobilul are un etaj transparent, fluid care aduce cerul aproape şi lasă privirea sa se plimbe în voie peste oraş. Pe timpul nopţii este iluminat de spoturi care pot crea jocuri de lumini.

Vila renovată în zonă de lux, scoasă la vânzare cu 8,2 milioane de euro

vila scumpa 2

Vila este renovată recent şi este amplasată în zona Dorobanţi. Clădirea are la demisol: piscina, baie de aburi şi saună, bucătărie, depozitare, două dormitoare, băi şi sală de cinema. La parter sunt amplasate sufrageria, biroul, şi terasa, iar la primul şi al doilea etaj sunt amplasate 6-7 dormitoare, fiecare cu dressing şi baie. Clădirea dispune şi de o grădină amenajata de 400 mp, cu suprafaţă verde şi fântână cu apă. 

Palate, scoase la vânzare cu peste 3,8 milioane de euro

În ceea ce priveşte proprietăţile speciale, unele dintre cele mai scumpe sunt: Palatul Crissoveloni-Cantacuzino, care se vinde cu 4,2 milioane de euro, şi Palatul Spayer, care este scos la vânzare pentru 3,8 milioane de euro.

Palatul Crissoveloni- Cantacuzino este amplasat în zona centrală a Bucureştiului, aproape de cea mai importanta arteră din capitala, Calea Victoriei.

Palatul poartă amprenta a doua mari familii bucureştene, reprezentative pentru secolele XIX si XX. În timp ce membrii familiei Chrissoveloni, începând cu Zannis Manoli Chrissoveloni, impactau mediul bancar şi de lumea afacerilor din România, familia Cantacuzino era deja una dintre cele mai importante familii nobiliare cu o istorie de patru secole în inaltele dregătorii autohtone.

Membrii familiei Cantacuzino erau implicaţi şi în politică. Proprietatea propusă spre vânzare se compune din Palatul Crissoveloni-Cantacuzino (corp A) şi trei anexe situate în spatele clădirii principale. Imobilele sunt amplasate pe o suprafaţa de 2.145 metri pătraţi de teren, iar suprafaţa construită se desfăşoară pe 3.500 mp.

O altă bijuterie arhitecturală este Palatul Spayer. Proprietatea este amplasată în zona Piaţa Universităţii. Palatul este foarte bine conservat, păstrandu-şi astfel toate elementele arhitecturale de odinioară. Acesta a aparţinut lui Herman Spayer, acţionar al băncii Marmorosch Blank.

Arhitectul a fost elveţianul Luis Blanc, care a lucrat împreuna cu Ion Berindey, palatul având destinaţia iniţială de locuinţă şi apoi sediu pentru Banca Marmorosh Blank, bancă ce a atins apogeul în perioada interbelică.

Parterul este compus din holul central de recepţie iluminat natural, din care se intră în patru camere, cu elemente de arhitectura deosebite, înălţimea fiind de 4,5 metri.

La etaj sunt cinci camere cu patru bai. De asemenea, proprietatea dispune de o mică mansardă şi un demisol cu o înălţime de 3,5 m. Construcţia a fost finalizată în anul 1900 fiind decorată cu vitralii, policandre şi sculpturi.

Proprietăţile noi, scoase la vânzare pentru 5,5 milioane de euro

Casa scoasă la vânzare cu 5,5 milioane de euro este o vilă construită în 2014 în Otopeni. Proprietatea este împărţită în trei corpuri distincte, care pot funcţiona ca locuinţe separate. Suprafaţa construită este de 1.300 mp.

Suprafaţa terenului pe care sunt amplase imobilele se întinde pe 2.233 mp. Cele trei corpuri totalizează 12 camere.Toate cele 3 corpuri sunt dotate cu panouri solare.

O altă casă ecologică este scoasă la vânzare în Corbeanca pentru 3,7 milioane de euro. Vila este amplasată pe malul lacului şi are o suprafaţă utilă de aproximativ 1.630 mp. Această vilă este o casa verde deoarece utilizează cele mai recente şi performante tehnologii.

O altă casă amplasată pe lac, este cea situată în zona Bucureşti- Nord, pe malul lacului Buftea. Vila este scoasă la vânzare cu 1,7 milioane de euro. Vila a fost construită în 2015. Vila este alcătuită din: hol, living, dining, home cinema, bucătărie deschisă, camera de studiu, dormitor matrimonial trei dormitoare, cinci băi, sauna, spălătorie, terasă, garaj. Suprafaţa totală a proprietăţii este de 702 mp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri