Cătălin Predoiu: Vom depune amendamente la Codul fiscal, e necesar un studiu de impact

Data publicării:
catalin predoiu

Cătălin Predoiu este de acord cu un studiu de impact legat de implementarea noului Cod fiscal. FOTO: MEDIAFAX FOTO

"Noi suntem partid parlamentar. Vom depune în Parlament amendamente la Codul fiscal. (...) Problema noastră nu e cu frumusețea sau urâțenia lui, rădăcinile liberale sau neoliberale (...). Problema este nefundamentarea", a spus Cătălin Predoiu la o masă rotundă organizată de Institutul de Studii Populare și Fundația "Hanns Seidel".

Cătălin Predoiu a precizat că a discutat în acest sens cu deputatul PNL Gheorghe Ialomițianu. "N-am numărat câte amendamente au făcut, dar au făcut foarte multe. Vă asigur, o să fie exprimate în Parlament. Am discutat cu colegul Ialomițianu", a spus C. Predoiu.

El a menționat că PNL "a stat de vorbă cu experți, dincolo de televizoare, cu instituții așezate, care au aparat, care au expertiză, care au tehnologie să măsoare dacă un astfel de instrument merge sau nu merge".

"Problema este că nu e pregătit, la ora asta, aparatul de colectare, pentru un astfel de instrument, nu e încă destul de solidă economia, e încă vulnerabilă la șocuri externe și suntem într-o zonă posibil volatilă și măsurătorile au arătat că impactul este altul decât cel prognozat de Guvern. Nu va crește cu 2,2% PIB-ul, cum este prognozat de Guvern, va crește cu 0,7%. Nu se va îmbunătăți colectarea cu 2%, ci cu doar 0,3%, după unele măsurători. Deficitul estimat numai după primul an de impact este de plus 2,3%", a susținut prim-vicepreședintele PNL.

Acesta s-a declarat de acord cu un studiu de impact legat de implementarea noului Cod fiscal.

"Da, suntem de acord să vedem un studiu de impact, o măsurătoare econometrică și putem discuta. Dar dacă economia este pregătită", a afirmat liberalul.

"De acord, e frumoasă relaxarea fiscală, dacă este pregătită și dacă se susține. Pentru că, altfel, să pui în aplicare un astfel de instrument un an și să-l întorci înapoi după încă un an, ai zăpăcit complet economia. Și este și un semnal în sine prost, pentru că operatorii, mai ales cei care au la dispoziție resurse pentru investiții, se uită de 100 de ori și își dau seama că, dacă o politică este debalansată într-un sens, va fi debalansată în sensul celălalt peste câțiva ani", a spus Cătălin Predoiu, care a avertizat că "aici trebuie să lucrăm cu mare finețe și cu echilibru, cu pași succesivi pregătiți".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri