CE respinge fuziunea Burselor londoneză și germană

Data publicării:
Deutsche Boerse Group Boerse DAX
Deutsche Boerse Group Boerse DAX

UE blochează fuziunea dintre London Stock Exchange şi Deutsche Boerse, de 29 de miliarde de euro.

Deutsche Boerse Group Boerse DAX
Deutsche Boerse Group Boerse DAX

Comisia Europeană a blocat miercuri acordul de fuziune dintre London Stock Exchange (LSE) şi Deutsche Boerse, de 29 de miliarde de euro, afirmând că tranzacţia ar afecta concurenţa din cauza puterii combinate pe care ar fi avea-o pe piaţă operatorul bursier format prin combinarea celor două companii, transmite Reuters, potrivit Profit.ro.

Opoziţia faţă de planurile de fuziune a crescut după votul britanicilor de anul trecut pentru ieşirea din Uniunea Europeană. Îngrijorarea germanilor, privind transferarea sediului central al noii companii la Londra, s-a adăugat problemelor politice, legate de efectuarea operaţiunilor de cliring pentru euro în afara zonei euro.

Executivul UE a anunţat miercuri că a cincea încercare a celor doi operatori bursieri, trei publice şi două informale, de a crea cea mai mare bursă din Europa ar fi creat un monopol de facto pe pieţele de cliring pentru instrumentele financiare cu venituri fixe.

”Întrucât părţile nu au reuşit să ofere remediile cerute pentru corectarea problemelor legate de concurenţă, Comisia a decis să interzică fuziunea”, afirmă comisarul pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, într-un comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri