Cea mai mare bancă germană dă semne de slăbiciune

Data actualizării: Data publicării:
Banksters-Deutsche-Bank-headquarters

Acţiunile Deutsche Bank au coborât la un minim record din cauza temerilor legate de capital. Cancelarul Angela Merkel se arată prea puțin dispusă să ajute banca sau să intervină în disputa băncii cu Statele Unite.

Banksters-Deutsche-Bank-headquarters

Acţiunile Deutsche Bank au coborât luni la un minim record din cauza temerilor investitorilor legate de impactul litigiilor şi posibilelor penalităţi, inclusiv în SUA, asupra capitalului celei mai mari bănci din Germania, transmite Bloomberg, potrivit News.ro.

Luni dimineață acţiunile Deutsche Bank erau în scădere cu 4,2%, la 10,93 euro pe unitate, cel mai redus nivel atins vreodată.

Indicele Bloomberg pentru bănci şi companii de servicii financiare din Europa, care include 38 de membri, este în declin cu 1,5%, iar titlurile Deutsche Bank au cea mai slabă evoluţie.

Departamentul de Justiţie din SUA ar putea cere Deutsche Bank plata a 14 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigaţii legate de operaţiunile cu instrumente financiare garatate prin ipoteci, sumă de peste două ori mai mare decât cea de 5,5 miliarde de euro bugetată de banca germană.

”Directorul general John Cryan nu a cerut niciodată cancelarului german ca guvernul să intervină în investigaţia Departamentului de Justiţie al SUA referitoare la ipoteci”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Deutsche Bank.

”Deutsche Bank este hotărâtă că îşi rezolve singură problemele. Nu se pune problema, în prezent, a unei majorări de capital. Îndeplinim toate cerinţele de reglementare”, a spus purtătorul de cuvânt.

Cryan şi Merkel s-au întâlnit în luna iulie pentru a discuta despre repercusiunile Brexit, dar nu au abordat problema unui posibil ajutor guvernamental în litigiul din SUA, a declarat o persoană apropiată situaţiei.

Deutsche Bank a anunţat la jumătatea lunii septembrie că va contesta o solicitare a Departamentului de Justiţie pentru plata a 14 miliarde de dolari în schimbul închiderii unei investigaţii legate de operaţiunile cu instrumente financiare garantate prin ipoteci.

Deutsche Bank mai este investigată pentru nereguli legate de manipularea valutelor, tranzacţii cu metale preţioase şi transferuri de bani din Rusia de ordinul miliardelor de dolari, litigii care complică eforturile directorului general John Cryan pentru creşterea profitabilităţii şi a capitalului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri