CEC Bank pregătește un credit ipotecar care prevede darea în plată

Data publicării:
12184106 10153740273912767 6009235500806762382 o

Condiţiile cerute de CEC Bank vor fi însă mai dure, pentru că avansul va fi ceva mai mare decât în mod obişnuit.

„Lucrăm la definirea noului produs de finanțare imobiliară. Va fi un credit ipotecar în care clientul are posibilitatea să dea în plată la un anumit moment. Acest produs va avea cu siguranță un avans mult mai mare și niște condiții de creditare mult mai severe”, a declarat Radu Ghețea, președintele CEC Bank, într-un interviu pentru BankingNews.ro.

Radu Ghețea a adăugat că noul produs de finanțare va fi lansat în câteva săptămâni și va funcționa în paralel cu actual credit ipotecar.

Nu este singura instituţie de credit care ia măsuri pe fondul proiectului legii dării în plată, aflat în dezbaterea parlamentarilor. Săptămâna trecută, Raiffeisen Bank a anunţat că a crescut valoarea avansului cerut la 35% pentru împrumuturile în lei şi la 40% pentru cele în euro.

„Probabil că și la noi, dar și la celelalte bănci din sistem, vor fi condiții foarte apropiate. S-au făcut simulări și scenarii la nivelul comunității bancare și s-a ajuns la concluzia că este necesară o asemenea abordare în cazul în care Legea privind darea în plată va avea efecte de natură să afecteze substanțial activitatea băncilor”, a menționat președintele CEC Bank.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri