Chinezii vor să cumpere Petrotel de la Lukoil

Data publicării:
rafinarie petrotel 1

 

Reuters spune că este vorba de Grupul China Peace Petroleum, din Beijing, care a trimis companiei Lukoil o scrisoare în acest sens. Purtătorul de cuvânt al întreprinderii ruseşti a confirmat pentru Reuters primirea scrisorii, dar a declarat că rafinăria din Ploieşti nu va fi vândută.

Informaţiile vin după ce Digi24 a informat încă de săptămâna trecută că vicepreşedintele grupului din Rusia a declarat că mai multe companii vor să cumpere Lukoil. El a cerut public Comisiei Europene să monitorizeze ancheta procurorilor de la Ploieşti, care au pus sechestru pe unele active al Lukoil din cauza unor suspiciuni de spălare de bani.

Declaraţiile şefului diviziei de rafinării vin la scurt timp după scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis de preşedintele concernului rus. Omul de afaceri spunea că firma este atractivă chiar şi după ce procurorii au început ancheta la Ploieşti.

Rafinăria de la Ploieşti a fost cumpărată de la statul român în 1998 cu 16 milioane de dolari şi este cea mai performantă din portofoliul Lukoil.

Citiți și:

Culisele afacerii Lukoil

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri