Cine este Dragoș Doroș, noul șef al ANAF

Data publicării:
dragos doros

Înainte de a prelua șefia ANAF, Dragoș Doroș a lucrat în ultimii trei ani într-o mare firmă de audit și consultanță financiară. Anterior a deținut mai multe funcții în administrația centrală.

În 2012 a fost secretar de stat în cadrul Ministerului de Finanțe iar în perioada 2008-2010 a fost director al Direcției de Legislație și Impozite directe. Dragoș Doroș și-a început cariera ca inspector fiscal la Constanța, și are o experiență de 20 de ani în domeniul fiscal. Pe parcursul anilor a deținut funcții în mai multe firme de consultanță fiscală.

În noua sa postură, Dragoș Doroș va avea misiunea de a moderniza și restructura ANAF pentru o mai bună colectare a taxelor și impozitelor, dar și pentru imbunătățirea relațiilor dintre ANAF și contribuabili.

Din luna februarie, fiscul a fost condus de un preşedinte interimar Daniel Diaconescu după ce fostul şef Gelu Ștefan Diaconu a fost demis de premierul Dacian Cioloş. Diaconu este anchetat în dosarul penal care îi are ca protagonişti pe deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu.  

Cine este noul şef al Fiscului

mai 2013 - martie 2016: director la KPMG România

2012: secretar de stat în Ministerul Finanţelor

2010 - 2012: partener NNDKP Tax Advisory Services

2008 - 2010: director Direcţia Legislaţie Impozite Directe

2004 - 2008: manager la Boştină & Associates Law Firm

2000 - 2004: manager Ernst&Young

 Citiți și: 

Propunerea Guvernului pentru postul de preşedinte al Fiscului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri