CNAIR planifică pentru 2017 definitivarea a 90 de kilometri de autostradă

Data actualizării: Data publicării:
razvan cuc crop

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere menționează 90 de kilometri de autostradă care vor fi deschiși traficului în 2016.

 razvan-cuc

Obiectivul propus în acest an, de dare în folosinţă a 90 de kilometri de autostradă, este unul realizabil, aproape jumătate din această distanţă fiind reprezentată de centuri ocolitoare, rezultat care va fi obţinut în condiţiile atragerii de fonduri europene şi a rezolvării unor probleme birocratice, a declarat miercuri directorul general al Companiei Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, în cadrul evenimentului "Transporturi şi Infrastructura în 2017" organizat de revista Capital, informează News.ro.

Cu exact un an în urmă fostul șef al Companiei, Cătălin Homor promitea și el că vor fi deschiși 80- 90 de kilometri.

Din aceștia au fost deschiși însă doar 15 kilometri, respectiv o parte din al doilea lot din Lugoj-Deva.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat în luna februarie că firmele de construcţii vor termina în acest 90,23 kilometri de autostradă. Ministrul spunea însă că aici nu sunt incluși și cei 45 de kilometri de variante ocolitoare.

Tot Răzvan Cuc menționa modernizarea a 275 kilometri de drumuri naţionale. În prezent, România are 748 de kilometri de autostradă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri