Compania aeriană Finnair a început să își cântărească pasagerii, înainte de îmbarcare

Data publicării:
Finnair avion companie aeriana
FOTO: Shutterstock

Compania aeriană Finnair a început să își cântărească pasagerii înainte de îmbarcarea în aeroportul din Helsinki, iar măsura nu este una menită să îi umilească pe cei care au probleme cu greutatea, relatează The Telegraph. Măsura a fost anunțată încă de săptămâna trecută. 

Finnair avion companie aeriana
FOTO: Shutterstock

Compania scandinavă urmărește să strângă suficiente date pentru a lua apoi măsuri prin care să își scadă considerabil costurile, prin estimarea corectă a combustibilului necesar pentru zboruri. Până acum, Finnair, la fel ca alte companii aeriene, se baza pe estimările de greutate oferite de Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației, însă raportul a fost întocmit în urmă cu opt ani, iar datele sale ar putea să nu mai coincidă cu realitatea actuală.

Experimentul îi vizează doar pe pasagerii care se vor îmbarca din aeroportul din Helsinki și se bazează doar pe voluntariat, astfel că niciun pasager nu va fi obligat să se urce pe cântar. Până acum, 180 de persoane au fost dispuse să participe la acest test al companiei, din cei 2.000 de care Finnair are nevoie pentru un eșantion relevant pe baza căruia să își decidă cantitatea de combustibil necesară pentru zbor.

Pentru o companie aeriană, costurile cu combustibilul sunt cele mai mari pe care trebuie să le suporte, așa că o mai bună estimare a cantității de care are nevoie un avion ar putea duce la o eficientizare a operațiunilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri