Adevăratele motive pentru care britanicii de la Alison Hayes închid fabrica din Urziceni

Data publicării:
companie

Britanicii de la Alison Hayes explică decizia de a închide fabrica de confecţii din Urziceni, invocând, printre altele, costul ridicat al transportului angajaţilor şi faptul că aceştia nu vin la muncă.

companie
FOTO: alisonhayes.co.uk

Lista argumentelor, transmisă de companie la Prefectura Ialomița include 9 puncte care relevă că investitorii renunță la Urziceni în principal pentru că unitatea din Buzău este mai fiabilă la acest moment planului propriu de business, scrie profit.ro.

Britanicii, care mai dețin o fabrică și în Buzău, unde, ca și la Urziceni, produc haine pentru retaileri internaționali precum Primark sau Debenhams, explică faptul că încearcă să reducă pierderile generate de fabricile proprii și să crească competitivitatea, că vor să mute producția proprie la o distanță mai mare de 100 kilometri de Bucureșt și că doresc centralizarea producției proprii în Buzău, unde facilitatea de producție permite desfășurarea optimă a tuturor etapelor: croit, cusut și produsul final.

Ei își explică decizia de închidere a fabricii și prin reducerea costurilor cu transportul salariaților de la și la locul de muncă, "considerabil mai mare în Urziceni", dar și prin dorința de a reduce procentul de absenteism, "considerabil mai mare în Urziceni".

Alison Hayes este printre cei mai mari angajatori din Urziceni și printre cei mai importanți producători de textile din România, clientela fiind aproape integral din străinătate.

Fabrica din Urziceni funcționa din 1994, unul dintre factorii asumați ca argument pentru amplasarea la Urziceni fiind chiar costul - atunci - mai redus al forței de muncă.

Grupul Alison Hayes a fost înființat în 1960 și are în total 2.000 de angajați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri