Agenţia de turism Mareea, oficial în insolvenţă

Data publicării:
mareea

Agenţia de turism Mareea, una din cele mai mari din România, a intrat oficial în insolvenţă, a decis Tribunalul Hunedoara, administrator judiciar provizoriu fiind desemnat Expert Insolvenţă SPRL, potrivit datelor de pe portalul instanţelor de judecată, scrie News.ro.

mareea

În 5 septembrie, cererea Mareea Comtur SRL de intrare în insolvenţă a fost înregistrată la Tribunalul Hunedoara.

Prin soluţia din 13 septembrie, Tribunalul Hunedoara a admis cererea, administrator judiciar provizoriu fiind desemnat Expert Insolvenţă SPRL Deva, arată datele din portalul citat.

Mareea Comtur SRL are sediul social în Deva şi birouri în Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Mamaia, Braşov, Bacău şi Ploieşti.

Firma este controlată de Marius Usturoiu (80%) şi de Radu Adrian Farcaş şi Alina Carmen Dinu, fiecare cu câte 10% din acţiuni.

O situaţie financiară exactă va fi cunoscută abia după publicarea tabloului preliminar al crenţelor de către administratorul judiciar al Mareea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Mareea şi-a anunţat pe 3 septembrie incapacitatea de plată şi că va intra în insolvenţă, nemaiputând astfel să le onoreze vacanţele turiştilor.

Pentru recuperarea sumelor datorate de agenţia de turism, în cazul în care nu se acceptă soluţiile compensatorii oferite de turoperatori şi hotelieri, turiştii se pot adresa companiei care a eliberat poliţa de insolvenţă pentru aceasta, în valoare de 50.000 de dolari. 

Turoperatorul Mareea a avut anul trecut afaceri de 66,3 milioane lei şi un profit net de 768.634 lei, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanţelor. La sfârşitul anului trecut, compania avea 70 de salariaţi, datorii de 18,2 milioane lei şi creanţe de 5,7 milioane lei.

Într-un clasament realizat de ANAT al celor mai mari 30 de agenţii de turism din România, Mareea figurează pe locul 13.

Mareea este a doua agenţie de turism din România care îşi anunţă insolvenţa în numai o lună de zile, după Genius Travel, care, în mod asemănător, întâi şi-a anunţat clienţii că nu le pot onora vacanţele plătite, iar ulterior şi-a depus cerere la Tribunalul Bucureşti de intrare în insolvenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri