ANAF a publicat lista rușinii. Topul companiilor cu datorii la stat mai mari de 10 milioane de lei

Data actualizării: Data publicării:
BANI

 

Potrivit listei contribuabililor mari cu obligații restante către bugetul de stat, European Food figurează cu o sumă de 400,8 milioane lei (unde 400,1 milioane lei reprezintă obligații fiscale contestate), deținând prima poziție în topul datornicilor.

Pe locul doi se află Complexul Energetic Hunedoara, cu 174,7 milioane lei, iar pe trei Societatea Română de Televiziune, cu 170,3 milioane lei.

Poziția a patra este deținută de firma Doly-Com cu obligații fiscale de 101,7 milioane lei, din care suma 96,4 milioane lei este contestată. Public Games se află pe locul al cincilea cu datorii de 89,4 milioane lei.

Potrivit ANAF, 186 de mari contribuabili, cu restanțe de peste 100.000 lei, înregistrează obligații fiscale totale de 2,60 miliarde de lei, din care 1,92 miliarde de lei obligații de plată principale și 684 milioane de lei obligații accesorii.

„2.486 de contribuabili mijlocii, cu restanțe mai mari de 50.000 lei, au obligații fiscale restante în cuantum total de 3,80 miliarde de lei, din care obligații de plată principale în sumă de 2,85 miliarde de lei și obligații fiscale accesorii în sumă de 950 milioane de lei. Din total, suma de 316 milioane de lei reprezintă obligații de plată contestate. Deoarece în săptămâna 25-29.04.2016 a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să își stingă datoriile sau să își clarifice situația fiscală, și pentru a asigura publicarea unor informații cât mai corecte, în zilele imediat următoare va fi publicată lista debitorilor mici contribuabili, instituții publice, persoane fizice cu obligații fiscale restante rezultate și din activități economice independente sau profesii libere, cu restanțe mai mari de 10.000 lei și persoane fizice cu restanțe mai mari de 1.500 lei”, se arată într-un comunicat al Agenției.

Companiile care au mai mult de 10 milioane de lei datorii la stat

(Prima coloană: obligații principale la bugetul de stat; A doua coloană: Penalizări; A treia coloană: obligații contestate la bugetul de stat)

ANAF precizează că este o listă a contribuabililor care înregistrează obligații restante la bugetul de stat la data de 31.03.2016.

„Obligaţiile fiscale restante sunt cele existente la sfârşitul trimestrului de raportare şi neachitate până la data publicării listei. Prin obligaţii fiscale restante se intelege: obligaţii fiscale pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată; diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacã pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată”, precizează ANAF.

Consultați întreaga listă a datornicilor aici.

Citiți și Marile reţele de supermarketuri din România au datorii la stat stabilite de Fisc de 161 milioane lei

Publicarea listei „rușinii” a micilor contribuabili cu datorii la stat a fost amânată pentru că, potrivit ANAF, mulți dintre ei au început să le stingă, însă va fi publicată cu „informații cât mai corecte” în următoarele zile.

„Deoarece în săptămâna 25-29.04.2016 a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să își stingă datoriile, sau să își clarifice situația fiscală, și pentru a asigura publicarea unor informații cât mai corecte, în zilele imediat următoare va fi publicată lista debitorilor mici contribuabili, instituţii publice, persoane fizice cu obligaţii fiscale restante rezultate şi din activităţi economice independente sau profesii libere, cu restanțe mai mari de 10.000 lei și persoane fizice cu restanțe mai mari de 1.500 lei”, a preciat ANAF.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri