Atac cibernetic | Renault a anunțat când va relua producția în Franța, România și Slovenia

Data publicării:
Every Day Life In Romania As EU Members Mull Schengen Inclusion
Foto: Guliver/GettyImages

Renault SA se așteaptă să poate relua luni ritmul normal de producție la fabricile afectate de valul masiv de atacuri cibernetice simultane, care a lovit vineri aproape 100 de țări, a anunțat duminică un purtător de cuvânt al producătorului auto francez, transmite Reuters.

Every Day Life In Romania As EU Members Mull Schengen Inclusion
Foto: Guliver/GettyImages

„Aproape toate fabricile ar trebui să-și poată relua mâine activitatea, a precizat purtătorul de cuvânt.

Sâmbătă, Renault a devenit prima companie franceză care a confirmat că a fost afectată de valul masiv de atacuri cibernetice simultane, care a lovit vineri aproape 100 de țări, producția fiind oprită în Franța (Sandouville), România (Mioveni) și în Slovenia.

Vineri, un atac informatic „la nivel global” și calificat ca incident major de către Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a blocat calculatoarele a numeroase spitale din această țară, un atac similar înregistrând și mari companii spaniole, printre care Telefonica, a transmis AFP. Acest virus criptează datele existente pe un computer, cu scopul de a cere proprietarului o răscumpărare în schimbul unei chei de deblocare.

Atacul a atins organizații din Australia, Belgia, Franța, Germania, Italia și Mexic, au indicat analiști de la Forcepoint Security Labs, într-un comunicat, precizând că este vorba de o campanie majoră de e-mailuri răuvoitoare.

Ransomware este un tip de programe malware care blochează computerele victimelor sau le criptează datele, solicitând plata unei răscumpărări, în schimbul recuperării controlului asupra dispozitivului sau a fișierelor afectate.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri