Cea mai slabă companie aeriană din lume și-a schimbat numele

Data actualizării: Data publicării:
Baltia-B747-200-Photo3

Compania aeriană, numită inițial Baltia Airlines, care timp de 27 de ani nu a transportat nici măcar un pasager, dar a acumulat în schimb o datorie de 119 milioane de dolari, a decis să-și schimbe numele. Baltia Airlines se va numi de acum încolo USGlobal.

Baltia Airlines a fost înființată în 1989 și intenționa să ofere zboruri non-stop de la New York la Sankt Petersburg, notează The Telegraph.

Igor Dmitrowsky, un imigrant leton a deschis compania, după ce și-a vândut compania care producea lapte. El plănuia să aibă rute către Belarus, Estonia, Ucraina și Georgia de pe aeroportul John F. Kennedy din New York.

Deși a primit permisiunea Departamentului de Transport în 1991 pentru a zbura la Sankt Petersburg și la Riga, el nu a primit acordul Autorității Aviației Federale (FAA). În ultimii aproape 30 de ani, compania aeriană a picat evaluarea FAA de șapte ori, din cauza unor problemele la dispozitivele de evacuare.

În 1998, compania și-a mutat „activitatea” la Michigan, dar asta nu i-a ajutat, ba dimpotrivă, au pierdut și singurul acord pe care îl aveau de la Departamenul de Transport.

În toată această perioadă, flota s-a degradat și nu inspira deloc încredere. În martie 2016, compania a anunțat că va renunța la un Boeing 747, vechi de 37 de ani, care a zburat doar o dată, în 2015, pentru întreținere.

Compania a făcut schimbări corporative și operaționale, în speranța că va obține permisiunea de funcționare, și că vor ajunge o companie „premium internațională și un operator orientat spre client”, notează pe site-ul lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri