Companie IT importantă, cumpărată de turci: România este capitala IT a Uniunii Europene

Data actualizării: Data publicării:
totalsoft

„România este capitala IT a Uniunii Europene, unde ai acces la un număr mare de angajați calificați”, a declarat, joi, Tugrul Tekbulut, președintele companiei Logo, care a achiziționat furnizorul de ERP și soluții financiare TotalSoft.

„Văd România drept capitala IT a Uniunii Europene, unde ai acces la un număr mare de angajați calificați. (...) Cred că fiecare angajat este un activ. Este foarte dificil să găsești oameni buni. Dacă ai oameni buni, trebuie să-i păstrezi”, a spus Tekbulut.

În acest context, el a menționat că nu va concedia angajații din România ai TotalSoft. Mai mult, intenționează să mai angajeze în România încă 70 de persoane, în perioada următoare.

Referitor la achiziția companiei românești, Tugrul Tekbulut a precizat că s-a uitat și la alte companii din regiune, dar nu a avut de unde să aleagă.

„Ne-am uitat la Grecia, care avea probleme, nu era o astfel de companie în Bulgaria, nici în fosta Iugoslavie și nici în Ungaria și Slovacia, doar în Polonia, poate, dar era prea departe. Ne-au plăcut și oamenii din Totalsoft și am luat această decizie. Cred că Logo și TotalSoft reprezintă un experiment pentru noi, deoarece e primă data când construim un proiect transnațional. Avem o companie foarte românească, una foarte turcească și trebuie să construim un proiect transnațional, care va lua ceva timp”, a subliniat șeful Logo.

Potrivit acestuia, procesul de fuziune între cele două companii se va finaliza în 2018.

„Nu am luat încă o decizie cu privire la schimbarea denumirii TotalSoft. Produsul Charisma (suită de aplicații software pentru gestionarea activității companiilor - n. r.) cu siguranță va rămâne, pentru că reprezintă principalul activ”, a dat asigurări Tekbulut.

Furnizorul de ERP și soluții financiare TotalSoft a finalizat, la începutul lunii august, implementarea sistemului Charisma ERP în subsidiarele Deutsche Leasing din SUA și Canada.

Până în prezent, pe lângă SUA și Canada, implementarea în subsidiarele Deutsche Leasing a fost finalizată cu succes și în Austria, Spania, Portugalia, Ungaria, Polonia și Franța, actualmente fiind în curs de finalizare în Slovacia, Cehia, România și China.

TotalSoft este unul dintre primii 10 furnizori globali de soluții software pentru industria de leasing. Compania a fost achiziționată în toamna anului trecut de Logo Yazylym (Logo), cel mai mare furnizor independent de software din Turcia, ca parte a strategiei companiei de a se extinde pe piețele internaționale. În prezent, TotalSoft are o echipă de 440 de specialiști și proiecte în 46 de țări, pe patru continente.

Compania este prezentă pe 45 de piețe internaționale și deservește peste 85.000 de clienți din Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Asia.

Logo este prima companie publică de IT din Turcia și are o capitalizare de piață de peste 400 milioane de dolari.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri