Cu cântec: Producător unic pentru 1.000 de imprimante cumpărate de Poștă

Data publicării:
posta romana

Poşta Română a anulat o licitație de 8,6 milioane euro pentru achiziţia de imprimante deoarece un singur producător ar fi putut îndeplini cerinţele tehnice.

În urma licitației s-ar fi cumpărat 1.051 de echipamente peste necesarul din unităţile poştale, potrivit Hotnews.ro.

Noul director general interimar al Poştei, Elena Petrașcu,  a anulat în această lună o licitaţie de 8,6 milioane euro  pentru achiziţia de imprimante. ”Exista riscul că cerinţele din caietul de sarcini să fie îndeplinite de un singur producător şi s-ar fi cumpărat cu 1051 de echipamente peste necesarul din unităţile postale”, au precizat oficialii companiei.

Elena Petrașcu susţine că nu a avut nicio implicare în luarea vreunei decizii cu privire la această procedură de achiziţie deşi la acel moment ocupă o funcţie de decizie, respectiv aceea de director juridic.

Poşta Română a anulat marţi, 17 octombrie,  licitaţia de peste 8,6 milioane de euro pentru achiziţia de imprimante în următorii 5 ani. Cauza anulării este menționată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) ca "abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. Neconcordanţe cu privire la specificaţiile tehnice elaborate de către entitatea contractantă".

În SEAP mai sunt publicate  trei solicitări din partea unor ofertanţi interesaţi, care cer modificarea specificaţiilor tehnice ”pentru a nu restricţiona accesul la libera competiţie a unor branduri de renume international”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri