Demisie la conducerea Transelectrica

Data publicării:
toni teau - agerpres_7723894
Foto: Agerpres

Toni Teau a demisionat din funcţiile de preşedinte şi membru al directoratului transportatorului naţional de energie Transelectrica, invocând "motive personale", au declarat sâmbătă, pentru News.ro, reprezentanţi ai Ministerului Economiei, în subordinea căruia se află compania.

toni teau - agerpres_7723894
Foto: Agerpres

"Şi-a dat demisia din funcţiile de preşedinte şi membru al directoratului din motive personale, începând din 26 aprilie 2017", au declarat sâmbătă, pentru News.ro, reprezentanţii Ministerului Economiei.

Informaţia a fost publicată iniţial de HotNews.ro.

Directoratul care conduce Transelectrica avea ocupate doar patru din cele cinci posturi înainte de demisia lui Teau, astfel că rămâne în prezent cu numai trei membri.

Toni Teau a fost numit director general al Transelectrica începând din 11 mai 2014. Între iunie 2013 - mai 2014 a fost preşedinte al Consiliului de Supraveghere.

În ultimul an, mai multe avarii au avut loc în reţeaua administrată de Transelectrica, în urma cărora judeţe întregi au rămas fără energie electrică. Cea mai recentă a avut loc pe 5 martie, la ora 18:39, când alimentarea cu energie electrică în Valea Jiului, inclusiv a exploatărilor miniere, a fost întreruptă timp de 11 minute.

Transelectrica, un monopol al transportului de electricitate la nivel naţional, a raportat anul trecut un profit net de 285,5 milioane lei (63,4 milioane euro), în scădere cu 21% faţă de nivelul din 2015, pe fondul reducerii încasărilor, potrivit rezultatelor anuale preliminare. Compania a înregistrat totodată anul trecut venituri totale de 2,72 miliarde lei, în scădere cu 9% faţă de nivelul din anul precedent, de 2,98 miliarde lei.

În 2016, cantitatea totală de energie electrică tarifată pentru serviciile prestate pe piaţa de energie electrică a crescut cu 2%, la 53,52Twh, arată raportul companiei.

Transelectrica gestionează 81 de staţii electrice la nivelul ţării şi 8.834 km de linii electrice aeriene.

Compania administrează şi operează sistemul electric de transport şi este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pietei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN).

Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 58,69% din acţiuni, şi are o valoare de piaţă de 2,43 miliarde lei (540 milioane euro). 

Toni Teau este unul dintre cel mai bine plătiți directori de companii de stat din România.

Citiți și: Directori la stat, plătiţi mai bine decât în privat

Cadouri de campanie: membrii CA şi AGA ai companiilor de stat, prime lunare de mii de euro

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri