Displayurile iPhone vor fi fabricate de Samsung

Data actualizării: Data publicării:
androidpit-samsung-galaxy-s7-vs-apple-iphone-6-1-w782

Samsung Display, o subsidiară a Samsung Electronics a încheiat un contract cu Apple, prin care sud-coreenii vor livra companiei din Cupertino, California, 60 de milioane de ecrane OLED. Display-urile urmează să fie integrate în viitoarea generație de iPhone-uri.

androidpit-samsung-galaxy-s7-vs-apple-iphone-6-1-w782

Acesta este al doilea contract semnat între cele două companii. Primul contract prevedea livrarea a 100 de milioane de ecrane OLED pentru iPhone, potrivit Manager.ro.

Apple a vândut 200 de milioane de telefoane în 2016. Cele 160 de milioane de ecrane comandate de firma americană reprezintă astfel 80% din total livrări iPhone. Surse din piață susțineau că doar segmentul premium de iPhone-uri va fi echipat cu ecrane OLED, însă noul contract sugerează contrariul.
 
Deși Samsung și Apple sunt companii rivale pe piaţa de smartphone-uri, acestea colaborează destul de des pe partea de dezvoltare și asamblare. Procesoarele Apple A9, care se regăsesc în noile iPhone 6S sunt dezvoltate de Samsung, asemenea generaţiilor de chipset-uri care se găsesc în modelele mai vechi ale companiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri