Banca lui Dorinel Umbrărescu neagă lichidarea sa

Data actualizării: Data publicării:
6-dorinel-umbrarescu-mfax

Oficiali ai Băncii Române de Credit și Investiții au infirmat joi informații apărute în presă privind formularea unei proceduri de lichidare a băncii ce ar fi fost adresată BNR.

6-dorinel-umbrarescu-mfax

Potrivit informațiilor inițiale furnizate de Economica.net, Banca Română de Credit și Investiții (BRCI), ce îl are ca acționar pe Dorinel Umbrărescu, ar fi cerut BNR prelungirea termenului de funcționare până la sfârșitul lunii mai 2017, ”în speranța că va reuși să recupereze măcar banii dați pe licența bancară”, după cum preciza publicația menționată.

Aceasta a precizat joi că la un forum bancar din toamna anului trecut, șeful supravegherii din BNR, Nicolae Cinteză, a declarat că o bancă din sistemul nostru bancar și-a cerut lichidarea din proprie inițiativă. Cel mai probabil, a apreciat Economica.net, era vorba de BRCI, ”mai ales că aceasta în circa doi ani de zile nu a dat nici un fel de credit”.

BRCI respinge informațiile și le consideră ”false” și ”defăimătoare”. ”Banca Română de Credite și Investiții sau acționarii săi nu au cerut BNR declanșarea procedurii de lichidare a băncii”, se arată într-un drept la replică al instituției bancare, trimis joi. BRCI respinge și alte informații din articolul menționat, potrivit cărora membri directoratului nu ar îndeplini ca la carte cerințe ale BNR, după cum se afirma în articolul menționat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri