eMAG preia grupul PC Garage, mai puțin patru branduri online ale acestuia

Data publicării:
20130624_122914

Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că a autorizat cu anumite condiţii tranzacţia prin care PC Garage, magazin specializat în produse IT şi electronice, este cumpărat de către Dante Internaţional, companie care deţine cel mai mare retailer online eMAG.

20130624_122914

Tranzacţia conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a Dante şi, implicit la scăderea presiunii concurenţiale pentru anumite categorii de produse, astfel că Dante şi-a luat angajamentul de a cesiona patru magazine online active pe piaţa comercializării cu amănuntul de produse nealimentare şi anume: www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro şi www.electrofun.ro, potrivit Hotnews.ro.

"De asemenea,  Dante s-a angajat să nu se implice în activităţile cesionate pentru o perioadă de cel puţin 10 ani.  Cesiunea va fi realizată sub forma unui  transfer, fără întreruperea activităţii curente, pentru fiecare magazin în parte sau împreună. Totodată, Dante va depune toate eforturile pentru a menţine viabilitatea economică şi competitivitatea magazinelor ce vor fi cesionate şi va asigura furnizarea de produse în condiţii nediscriminatorii viitorilor cumpărători.

Dante va avea obligaţia de a pune la dispoziţia Consiliului Concurenţei informaţii referitoare la potenţialii cumpărători şi de a obţine acordul prealabil al autorităţii de concurenţă referitor la cumpărătorul desemnat", se arată în comunicatul Consiliului Concurenţei.


Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informatile cu caracter confidenţial. PC Garage a avut afaceri de aproximativ 165 milioane lei anul trecut. În anunţul de presă făcut în luna aprilie din acest an  pe tema tranzacţiei, se preciza că PC Garage va fi condus în continuare de Traian Cristea în calitate de director general. Brandul, echipa, comunitatea şi platforma PC Garage vor fi păstrate şi dezvoltate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri