Fabrică germană de piese auto, în insolvență

Data publicării:
rege-

Grupul german REGE Motor Parts, cu o fabrică la Brașov, a intrat în insolvență și caută un cumpărător care, "ideal", să preia toate fabricile

rege-

Sursa foto: bizbrasov.ro

Grupul german REGE Motor Parts, producător de piese auto pentru Continental, General Motors, Fiat, Ford, Suzuki, Kia Motors și Volkswagen, care deține din 2006 o fabrică la Brașov cu peste 250 de angajați, a intrat în insolvență și caută un cumpărător care, "în mod ideal", să preia toate fabricile, potrivit Profit.ro.

În urmă cu doi ani, grupul a fost cumpărat de Amtek Auto, unul dintre cei mai mari producători de piese auto integrate din India. Fabrica din Brașov este una profitabilă, dar insolvența presupune restructurări. "În scurt timp începem un proces de licitare internațională. Mulți investitori și-au arătat deja interesul pentru preluare", a arătat avocatul companiei, Rüdiger Weiß, adăugând că, "în mod ideal", va fi găsit un investitor care să preia întregul grup cu toți angajații, inclusiv din Brașov.

Grupul are trei fabrici, în Eisenach, Witzenhausen și Brașov, unde lucrează în total aproximativ 1.100 de muncitori. La Brașov sunt aproximativ 250 de salariați. Fabrica din Brașov este singura din afara Germaniei a grupului.

Insolvența în care a intrat acum grupul german presupune însă un proces de restructurare și reducere a numărului de personal.

Fabrica din Brașov, Rege Automotive, a înregistrat în 2015 un profit net de peste 5 milioane lei și o cifră de afaceri de peste 53 milioane lei. Grupul de fabrici prelucrătoare de componente auto REGE Motorenteile a fost înființat în 1987, în Witzenhausen, iar în 1996 a fost deschisă fabrica din Eisenach. 10 ani mai târziu a fost deschisă și fabrica producătoare de blocuri de supape din România, în Brașov.

Indienii de la Amtek au anunțat din 2007 că vor să deschidă o fabrică în România, dar au intrat pe piața locală abia în 2015 prin achiziția grupului german. Înființat în 1985, Amtek Auto deține fabrici în Germania, Italia, Marea Britanie, Ungaria, Statele Unite și Mexic. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri