Firma cu program de 4 zile pe săptămână e mulţumită de rezultate

Data actualizării: Data publicării:
O2 Launches Country's Biggest Ever Flexible Working Pilot
SLOUGH, UNITED KINGDOM - FEBRUARY 08: Free runners '3run' take advantage of O2's empty Slough HQ on the company's flexible working day on February 8, 2012 in Slough, England. O2 announced the launch of the biggest flexible working initiative of its kind. Today, employees based at the O2 Slough HQ, a quarter of its 12,000 strong workforce will participate in a flexible working pilot, operating remotely for the day as the doors are shut and lights turned off at the business' 200,000 sq ft office. (Photo by Ian Gavan/Getty Images for O2)

După aproape 6 luni în care angajaţii au muncit doar de marţi până vineri, firma WebDigital a făcut bilanţul. Şi anunţă că va continua experimentul, deoarece toată lumea e mulţumită: clienţii, angajaţii şi patronii.

O2 Launches Country's Biggest Ever Flexible Working Pilot
Foto: Gulliver/GettyImages

„Am analizat primele date în urma programului de 4 zile lucrătoare pe săptămână, anunțat în septembrie 2016. Rezultatele obținute arată că experimentul și-a atins primul scop: acela de a vedea dacă productivitatea poate fi menținută în condițiile reducerii timpului de lucru cu 20%. Drept urmare, vom menține săptămâna de 4 zile lucrătoare până în luna iulie 2017”, scrie pe site-ul WebDigital.

Începând din luna septembrie 2016, firma din domeniul IT a declarat ziua de luni zi liberă. Asta pentru că toate studiile arată că în prima zi a săptămânii niciun angajat din lume nu are randament.

„Un alt efect al programului de 4 zile lucrătoare pe săptămână a fost o creștere a productivității în ziua de vineri. Pregătirea tuturor materialelor pentru campaniile care demarează la final de săptămână sau luni a devenit prioritară în departamentul de specialiști Pay Per Click Marketing. Până acum, fiecare client a beneficiat de campanii conforme cerințelor, indiferent de momentul de început și de final. Așadar, programul de 4 zile lucrătoare pe săptămână nu a avut un impact negativ asupra campaniilor clienților noștri”, scrie în comunicatul de pe site-ul companiei. Şi tot acolo, WebDigital anunţă că va continua experimentul şi, la împlinirea unui an, va face un raport complet despre săptămâna de lucru de 4 zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri