Flanco închide magazine în mall-uri. Chiriile sunt ”aberante”

Data publicării:
magazin_flanco-2

În schimb, compania va deschide cinci noi magazine şi pregăteşte investiţii de 8 milioane lei în 2017.

magazin_flanco-2

Flanco Retail, unul dintre cei mai mari retaileri de produse IT&C, electronice şi electrocasnice din România, şi-a planificat pentru acest an investiţii totale de 8 milioane lei în dezvoltarea companiei şi în deschideri de magazine, având deja semnate contracte pentru deschiderea a cinci magazine, potrivit News.ro.

În acelaşi timp, compania a închis din decembrie şi până acum trei magazine şi vrea să mai închidă alte două în următoarele luni din cauza chiriilor prea mari din câteva mall-uri şi pe care le consideră ”aberante”. ”Vrem să deschidem 10-12 magazine, ne uităm la locaţii, dar acestea nu sunt toate bugetate. Sunt însă şanse să le deschidem anul acesta. Cinci magazine sunt certe, contractele sunt deja semnate. Vizăm locaţii mai bune. Nu prea mai sunt oraşe unde nu sunt prezenţi”, a declarat miercuri directorul general al Flanco Retail, Dragoş Sîrbu.

Din decembrie şi până acum, compania a închis trei magazine cu performanţe mai slabe, care nu se încadrează în indicatorii de eficienţă.

”Avem în plan închideri de magazine, două, până în luna mai. Chiriile în mall-uri sunt aberante şi trebuie să luăm o decizie, analizăm foarte, foarte intens dacă să mai rămânem acolo”, a spus Sîrbu, precizând că este vorba de câteva mall-uri din Biucureşti şi din ţară.

Managerul se declară mulţumit de vânzările raportate în magazinele Flanco din mallurile Băneasa, AFI Cotroceni şi Mega Mall, cele mai mari din Capitală.

”Ne uităm la fiecare magazin în parte, ne uităm la fiecare centru de profit pe care îl avem şi găsim sau nu argumente pentru care să fim sau nu fim într-un oraş sau într-un mall. Şi pe aceasta se bazează şi decizia noastră de a mai deschide sau de a mai închide din locaţii”, a afirmat Sîrbu.

Flanco Retail a înregistrat anul trecut vânzări de 917 milioane lei (203,7 milioane euro), în creştere cu 18% faţă de anul precedent.

Cu peste 1.500 de angajaţi, Flanco Retail deţine o reţea de 118 magazine în 74 de oraşe din toată ţara.

Flanco Retail este unul dintre cei mai importanţi retaileri de produse IT&C, electronice şi electrocasnice din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri