Ford Craiova: Noi modele, noi angajări

Data actualizării: Data publicării:
ford uzina 1

Se caută din nou oameni la uzinele Ford de la Craiova. Încă 700 de muncitori vor fi angajaţi acolo, după ce în urmă cu două luni au fost scoase la concurs alte 1.000 de posturi.

Fabrica se pregăteşte pentru începerea producţiei unui nou model, Eco Sport, în această toamnă. Compania a anunţat că peste 500 de noi angajaţi vor fi recrutaţi pentru a sprijini nevoile zonei de producţie vehicule.

”Aceştia se adaugă celor 976 de angajaţi deja anunţaţi în luna aprilie şi celor 200 de operatori suplimentari necesari pentru productia de motoare. În aceste condiţii, numărul de angajaţi care se alătură uzinei din Craiova în 2017 ajunge la aproape 1.700”, se arată într-un comunicat de presă.

Oprirea producţiei modelului B-MAX vine în contextul în care monovolumele sunt înlocuite treptat de tipurile SUV şi Crossover.

”În acest context se încadrează SUV-ul de succes de clasă mică EcoSport, care va fi construit pentru clienţii din Europa la uzina Ford din Craiova începând cu toamna acestui an. Investiţia pentru productia noului EcoSport se ridică la aproape 200 de milioane de euro”, se arată în comunicat.

Anunţul care priveşte cele peste 500 de locuri de muncă adiţionale vine în contextul în care Ford a lansat în luna aprilie o campanie de recrutare pentru 976 de operatori de bază şi calificaţi care vor sprijini producţia noului EcoSport. În plus, compania a demarat şi procesul de recrutare pentru angajarea a 200 de operatori dedicaţi producţiei de motoare la uzina din Craiova.

Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilităţile de producţie din România. În acest moment, numărul de angajaţi de la Craiova - atât în zona de producţie vehicule, cât şi în cea de producţie motoare - este de 2.860 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri