Grup Alexandrion investește 100 de milioane de dolari la New York

Data publicării:
alexandrion-seful-605x

Grupul Alexandrion va construi în statul New York o distilerie de alcool, în urma unei investiții de circa 100 de milioane de dolari, a declarat, vineri, Nawaf Salameh, președintele grupului, într-o conferință de presă.

"Alexandrion va copia tot ce a făcut în România și va face același lucru și în Statele Unite. Vom construi o distilerie cu suprafață similară celei din România, poate puțin mai mare. (...) În România avem 400 de angajați și cel puțin tot atâția vor fi și în distileria din SUA. Vom angaja și români", a spus Salameh, potrivit Agerpres

Potrivit acestuia, grupul sondează de mai bine de cinci ani o piață externă unde să construiască o distilerie.

"Odată cu recenta asociere dintre statul român și cel american și întărirea relațiilor comerciale, am văzut că este o mare deschidere și am decis că acum este momentul să începem investiția. Este o intrare strategică, nu una comercială. Vom produce tot ce se poate distila și toate brandurile vor fi brandurile noastre", a continuat omul de afaceri.

El a adăugat că a avut discuții cu reprezentanții mai multor state americane, dar în final a ales statul New York. "Fabrica va fi construită de la zero. Investiția va fi în etape. În câteva luni vrem să începe construcția, iar la anul pe vremea aceasta vrem să livrăm primele produse", a mai spus Nawaf Salameh.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri