Hidroelectrica, cea mai profitabilă companie din România

Data publicării:
Barajul_Vidraru_-_August_2015

La fiecare doi lei producție vânduți, compania de stat a înregistrat un leu profit brut.

Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, a înregistrat în primele cinci luni ale anului 2017 un profit brut de 743,7 milioane de lei, cu 154,6 milioane de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentând o creştere cu 26%, a anunţat vineri compania, potrivit News.ro.

Cifră de afaceri înregistrată în primele cinci luni ale acestui an a fost 1,436 miliarde de lei, faţă de 1,296 miliarde de lei în perioadă similară a anului trecut, crescând cu 11%, a mai precizat compania.

“Performanţele Hidroelectrica în condiţii hidrologice deficitare, exprimate prin cifră de afaceri şi profitul brut, sunt mai bune decât în perioadă similară a anului 2016 şi reflectă măsurile de eficientizare continuate de societate”, se mai arată în comunicat.

Producţia la cinci luni 2017 a fost de de aproximativ 6,5 TWh, faţă de 7 TWh realizaţi în aceeaşi perioadă a anului 2016.

Acţionarii Hidroelectrica au decis la începutul lunii iunie acordarea de dividende în valoare totală de 1,035 miliarde lei, reprezentând 90% din profitul net distribuibil înregistrat anul trecut, care s-a ridicat la 1,22 miliarde lei.

Producătorul de energie a încheiat primul trimestru cu un profit brut de 482 milioane lei, cel mai mare câştig trimestrial obţinut până acum de companie, cu 100 milioane lei mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, directorul general al Hidroelectrica, Ovidiu Agliceru, care a precizat că societatea dispune de lichidităţi de peste 2,7 miliarde lei (circa 600 milioane euro) în bănci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri