Mesajul Ikea pentru tinerii care dorm peste noapte în magazinele sale

Data actualizării: Data publicării:
IKEA To Raise Minimum Wage At US Stores By An Average Of 17 Percent
EMERYVILLE, CA - JUNE 26: Customers enter an IKEA store on June 26, 2014 in Emeryville, California. Swedish furniture retailer IKEA announced that it plans to raise the minimum wage for its retail employees in the U.S. by an average of 17 percent in 2015. The minimum wage will increase by an average of $1.59 to $10.76 an hour. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Reprezentanţii companiei Ikea au declarat că obiceiul unor tineri de a se ascunde şi de a dormi peste noapte în magazinele sale reprezintă o practică ilegală care trebuie să înceteze, informează BBC, citat de News.ro.

IKEA To Raise Minimum Wage At US Stores By An Average Of 17 Percent
FOTO: Getty Images

Zece astfel de evenimente au fost înregistrate pe plan mondial în magazinele companiei suedeze Ikea în 2016.

De curând, două adolescente în vârstă de 14 ani au fost prinse de angajaţi ai companiei în timp ce îşi petreceau noaptea în bagazinul Ikea din Jonkoping, un oraş din Suedia.

Se pare că această ”modă” a fost iniţiată de doi adolescenţi belgieni, utilizatori ai platformei YouTube, în luna august.

Videoclipul filmat de ei, care a generat 1,7 milioane de vizualizări pe YouTube, prezintă ”isprăvile” celor doi tineri - inclusiv sărituri acrobatice în paturile expuse în magazin. Tinerii au intrat în magazin în timpul programului normal de vizitare şi au rămas ascunşi timp de trei ore într-un garderob.

Spre deosebire de adolescentele de 14 ani, ei nu au fost prinşi şi au reuşit să părăsească magazinul după ce au petrecut alte câteva ore în acelaşi garderob înainte de ora de deschidere, pentru a evita paznicii.

Ikea a decis să nu depună plângere împotriva adolescentelor din Jonkoping datorită vârstei lor fragede, însă alte două fete, care au fost prinse comiţând aceeaşi infracţiune în Malmo, Suedia, în octombrie, nu au fost la fel de norocoase.

Potrivit cotidianului Sydsvenskan, cele două adolescente din Malmo, în vârstă de 15 ani, s-au temut că vor declanşa alarma generală a magazinului dacă vor părăsi dulapurile în care se ascundeau şi au fost în cele din urmă predate poliţiei locale, după ce au fost prinse în dimineaţa zilei următoare.

”Sperăm că această tendinţă va descreşte. Nu înţelegem ce este atât de amuzant în ceea ce fac aceşti adolescenţi”, a declarat Jakob Holmstrom, ofiţerul de presă al grupului Ikea, pentru cotidianul Aftonbladet, după cel mai recent incident de acest fel, despre care a spus că reprezintă ”unul dintr-o serie de câteva episoade similare” care s-au petrecut în Suedia în ultimele şase luni.

Grupul Ikea deţine şi administrează aproape 400 de magazine în aproape 50 de ţări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri