Nokia se extinde în Timişoara și face angajări

Data publicării:
Mobile World Congress - Day 1
Foto: Guliver/GettyImages

Grupul Nokia îşi extinde centrul de cercetare şi dezvoltare în telecomunicaţii din Timişoara cu 27.000 de metri pătraţi în prima jumătate a anului 2018, iar după finalizarea acestei etape va ajunge la o investiţie totală de 73 milioane euro în campusul din oraşul din vestul ţării, au anunţat marţi reprezentanţii Nokia, în cadrul unei întâlniri cu presa la Timişoara.

Mobile World Congress - Day 1
Foto: Guliver/GettyImages

Centrul dezvoltă tehnologii broadband wireless care sunt aplicate în domenii precum Internet of Things, big data şi noile tehnologii de comunicaţii mobile.

În prezent, peste 1.300 de angajaţi sunt în campus, din care 600 de ingineri din departamentul de cercetare şi dezvoltare, inaugurat acum, şi peste 700 de specialişti în centrul global de operare de reţele, deschis în prima etapă de relocare a echipei la Timişoara, în decembrie 2015.

Cea de-a treia şi etapa finală de relocare a echipei în campusul Nokia din Timişoara va fi finalizată în prima jumătate a anului viitor.

Nokia are acum 1.600 de angajaţi în România şi va angaja încă 300 de salariaţi până la finalul acestui an, dintre care 100 în echipele de cercetare şi dezvoltare.

„În cei 25 de ani de prezenţă şi inovare în România, am fost o companie cheie în dezvoltarea telecomunicaţiilor pe plan local şi la nivel naţional. (...) Aceasta este ultima etapă a investiţiei în campus. Investiţia depăşeşte 70 de milioane de euro”, a declarat directorul general al Nokia România, Raoul Ros.

Centrul din Timişoara va fi deschis studenţilor de la Universitate de Vest.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri