Philip Morris va fabrica doar țigări electronice în România

Data publicării:
res_f9bf0c9127af8750d9ac3dccb614266b_full

Compania investeşte jumătate de miliard de euro în transformarea fabricii de ţigări din Otopeni într-o facilitate high tech pentru producţia HEETS (produse de tutun consumate prin încălzirea lor cu dispozitive speciale și nu prin ardere).

Conversia fabricii într-o facilitate de producere a HEETS a început deja şi este estimat că procesul va fi finalizat şi complet operaţional până în 2020, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Investiţia duce la crearea a 300 de noi locuri de muncă. În prezent, la fabrica de la Otopeni lucrează circa 600 de angajaţi, potrivit Economica.net

Philip Morris a anunţat în luna iunie a acestui an că va extinde capacitatea de producţie pentru unităţile NEETS la fabrica din Bologna, Italia, dar va construi şi o nouă fabrică pentru HEETS în Dresda, Germania. Adiţional, compania va transforma fabricile de ţigări din Grecia şi Rusia până la sfârşitul lui 2018.  

IQOS şi HEETS sunt disponibile fumătorilor adulţi din România din noiembrie 2015. 

"Investiţia noastră în România demonstrează în continuare angajaentul nostru către un viitor cu produse fără fum, care vor înlocui ţigările. Suntem încurajaţi de cei 2,9 milioane de fumători din întreaga lume care au renunţat deja la fumat şi au trecut la IQOS. Ne aşteptăm ca acest impuls să continue, iar transformarea facilităţii din Romania ne va ajuta să răspundem cererii în creştere a fumătorilor adulţi pentru alternative mai bune la ţigări", a declarat André Calantzopoulos, CEO Philip Morris International. 

Philip Morris a construit o fabrică în Otopeni în 1997, iar mărcile principale de ţigări comercializate în România sunt Marlboro, Parliament, Virginia Slims, Philip Morris, L&M şi Chesterfield.

Principalii concurenţi pe piaţa din România ai Philips Morris sunt British American Tobacco (BAT) şi Japan Tobaco International (JTI).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri