Poșta are de dat înapoi statului milioane de euro

Data publicării:
POSTA ROMANA PLASMA

Poşta Română ar putea fi obligată să dea înapoi statului câteva milioane de euro. Declaraţia a fost făcută de Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concureţei. Potrivit acestuia, Bruxelles-ul a descoperit ca salariile compensatorii primite de poştaşii concediaţi în ultimii ani au fost plătite din vistieria statului şi nu din bugetul companiei.

Bruxelles-ul anchetează Poșta Română la cererea oficialilor de la București. Aceștia au descoperit că plățile compensatorii pe care le-au primit poștașii concediați au fost plătite de către stat. Probleme au fost depistate și cu distribuția pensiilor.

Astfel Poşta Română ar putea fi obligată să dea înapoi statului câteva milioane de euro. Însă această sumă nu ar trebui să afecteze bilanțul pe acest an al companiei, spune Bogdan Chirițoiu, asta pentru că statul vrea să investească suplimentar în Poștă aproape 50 de milioane de euro.

Comisia Europeană este de acord dacă banii vor veni nu doar din partea statului român, ci și din partea Fondului Proprietatea care deține 25% din companie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri