Profitul Antibiotice Iaşi, susţinut de exporturi

Data actualizării: Data publicării:
antibiotice iasi fb
Abuzul de antibiotice crește rezistența germenilor. Foto: Facebook

Creşteri pe toate planurile pentru una dintre cele mai profitabile companii aflate în proprietatea statului. Antibiotice Iaşi a înregistrat un profit de peste 30 de milioane de lei în 2016, mai mare cu 12 procente faţă de 2015. Majorarea se datorează creşterii exporturilor dar şi faptului că fabrica a scos pe piaţă 13 produse noi. O treime din vânzările societăţii sunt orientate spre exporturi, iar piaţa din SUA este cea mai profitabilă, aici livrările au crescut cu 25 la sută.

Compania Antibiotice exportă în toată lumea 70 de medicamente, dar şi substanţa activă Nistatină, care acoperă piaţa mondială în proporţie de 45%. Anul trecut veniturile din exporturi au crescut cu 14% față de 2015, ajungând ca vânzările în alte ţări să reprezinte o treime din totalul vânzărilor.

Mihai Stoian, director de Afaceri Internaţionale, Antibiotice SA: „Ne orientăm atât pe pieţe dezvoltate, reglementate cum ar fi Statele Unite ale Americii sau Europa dar şi pe pieţe emergente care oferă ritmuri de creştere mai ridicate cum ar fi Asia de Sud-Est, Europa Centrală, fostele ţări CSI”.

Pe lângă cele 70 de ţări, în care sunt vândute produsele fabricii din Iaşi, din 2016 s-a adăugat şi Vietnamul, după ce compania a deschis o reprezentanţă acolo.

Şi vânzările în spitalele şi farmaciile din România au generat o creștere de 4,4% (comparativ cu anul 2015), ajungând la 300 milioane de lei. De asemenea, în anul 2016, portofoliul de medicamente a fost completat cu 13 produse noi iar acest lucru a însemnat 7 milioane de lei pentru cifra de afaceri.

Mihaela Melinte, consilier de comunicare, Antibiotice SA: „În anul 2016 Antibiotice a avut o creştere cu 12 la sută a profitului net comparativ cu anul anterior ajungând la valoarea de 30,4 milioane de lei”.

Antibiotice Iaşi are în portofoliu 140 de tipuri de medicamente. Pentru producţia lor lucrează aproape 1500 de oameni. Statul controlează, prin Ministerul Sănătăţii, 53% din acţiunile Antibiotice Iaşi, iar S.I.F. Oltenia are 14% din titluri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri