Proprietarii rețelei medicale ”Regina Maria” cumpără magazinele Profi

Data publicării:
PROFI-Floresti-Cluj-1

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care este preluată rețeaua de supermarketuri Profi, cu o valoare de 533 milioane euro.

PROFI-Floresti-Cluj-1

Cumpărătorul este fondul de investiții Mid Europa care deține și rețeaua de clinici Regina Maria. ”Autoritatea de concurență a evaluat tranzacția din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal (...) Analiza Consiliului Concurenței a condus la concluzia că operațiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața națională sau pe o parte a acesteia”, precizează Consiliul, informează Profit.ro.

În noiembrie anul trecut, fondul de investiții Mid Europa a semnat acordul de preluare a rețelei de magazine Profi de la Enterprise Investors, pentru 553 milioane euro, cea mai mare tranzacție din istoria retailului românesc, 

În 2016, Profi a deschis 134 de magazine noi și a ajuns la 500 de magazine, iar pentru 2017 plusează și vrea să deschidă 200 de supermarketuri noi. Acestea vor aduce un plus între 3.000 și 3.600 de angajați noi, dar și extinderea capacităților logistice, inclusiv cu un depozit nou, de 20.000 metri pătrați, în zona Moldovei, la Roman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri