RCS & RDS S.A. şi Cable Communications Systems N.V., refinanţare cu succes

Data actualizării: Data publicării:
logo rcs rds patrat 2

Emisiunea de obligaţiuni în valoare de 350 milioane euro de către Cable Communications Systems N.V. (societatea mamă a RCS & RDS S.A.) s-a făcut cu scadenţa în 2023 şi la o dobândă anuală de 5%. Emisiunea de obligaţiuni este garantată de RCS & RDS S.A.

Logo RCS&RDS

Data de 26 octombrie 2016 este stabilită ca dată de emisiune a obligaţiunilor, acestea urmând să fie admise ulterior la tranzacţionare pe Bursa de Valori din Irlanda (Irish Stock Exchange). Consorţiul de bănci care a intermediat emisiunea a fost format din: J.P. Morgan, Citibank, Deutsche Bank, ING Bank, Societe Generale, UniCredit, BT Capital Partners şi Raiffeisen.

O altă componentă a tranzacţiei a constat în contractarea de către RCS & RDS S.A. a unui credit sindicalizat în valoare totală de până la 1,687 miliarde RON, format din trei facilităţi de credit. Băncile Finanţatoare ale contractului de împrumut sunt: Citibank, Banca Transilvania, BRD – Groupe Société Générale, ING Bank, Raiffeisen şi UniCredit.

Sumele obţinute ca urmare a acestor două operaţiuni de finanţare au fost folosite pentru rambursarea anticipată a obligaţiunilor în valoare totală de 450 milioane EUR cu dobândă anuală de 7,5% emise de Cable Communications Systems în 2013, precum şi unor facilităţi contractate de RCS & RDS S.A. în 2015 şi, respectiv, 2016.

serghei bulac

În anul 2013 am debutat cu o emisiune de obligaţiuni pe pieţe internaţionale, o adevărată premieră la acel moment. Între timp, investitorii s-au familiarizat cu grupul permiţându-ne să reducem cu o treime costurile cu dobânda. De asemenea, băncile noastre partenere ne-au ajutat să realizam una dintre cele mai mari finanţări în lei de pe piaţa bancară din Romania. Durata de 7 şi respectiv 5 ani a finanţărilor arată încrederea pieţei financiare în grupul nostru şi planurile noastre de dezvoltare. Stabilitatea acestei finanţări pe termen lung ne va ajuta să oferim în continuare servicii performante, de calitate, la preturi competitive. Le mulţumim clienţilor noştri pentru încrederea în serviciile furnizate de companie”, a declarat Serghei Bulgac, Director General şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al RCS & RDS S.A.

Avocaţii emitentului au fost Freshfields Bruckhaus Deringer şi PeliFilip. Băncile finanţatoare au fost consiliate de Cleary Gottlieb, Steen & Hamilton, Linklaters, Clifford Chance şi Kinstellar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri