SMS-urile de pe telefoanele de serviciu, interzise angajaților Deutsche Bank

Data publicării:
deutsche bank

Deutsche Bank va interzice angajaţilor să trimită SMS-uri de pe telefoanele de serviciu. Decizia face parte dintr-un set de măsuri pentru îmbunătăţirea standardelor de conformitate, transmite Bloomberg, preluată de News.ro.

deutsche bank

Funcţia va fi oprită în acest trimestru, au anunţat vineri directorul pentru reglementări, Sylvie Matherat, şi directorul operaţional Kim Hammonds, într-un memo adresat angajaţilor.

Spre deosebire de emailuri, mesajele text nu pot fi arhivate de către bancă, a explicat o persoană apropiată situaţiei.

Deutsche Bank lucrează la îmbunătăţirea conformităţii şi la refacerea reputaţiei, afectată de o serie de anchete legate de rolul băncii în vânzarea de obligaţiuni toxice, manipularea dobânzilor şi incapacitatea de a preveni posibile tranzacţii de spălare a banilor în Rusia.

Directorul general John Cryan a făcut din schimbarea culturii organizaţionale a băncii, un element central al planului de refacere a instituţiei.

Cryan a încheiat în decembrie un acord de principiu, de 7,2 miliarde de dolari, cu Departamentul de Justiţie din Statele Unite, pentru închiderea unei investigaţii referitoare la vânzările de instrumente financiare garantate prin ipoteci înainte de criza financiară.

Deutsche Bank a fost penalizată şi a încheiat acorduri de închidere a unor investigaţii în valoare de 13,9 miliarde de dolari, începând din 2008, potrivit datelor colectate de Bloomberg.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri