Softul celor mai bine vândute brăţări inteligente din lume se va scrie în România

Data publicării:
fitbit

Fitbit şi-a inaugurat astăzi centrul de cercetare şi dezvoltare din Capitală şi este, spune compania, cel mai mare pe care îl deţine în afara Statelor Unite.

Primii angajaţi vin din fosta echipă a Vector Watch. La începutul anului, producătorul român de ceasuri inteligente a fost cumpărat de Fitbit cu 15 milioane de euro, iar specialiştii săi s-au mutat cu totul la centrul de cercetare al americanilor.

Lor li s-au alăturat alţi IT-işti, alţi designeri şi astăzi centrul pleacă la drum cu aproximativ 100 de oameni. Ei vor lucra la aplicaţiile de telefon ale Fitbit, la softurile pentru cloud şi vor testa noile produse fitbit.

Pe termen lung, compania vrea să îşi continue investiţiile în România, iar pe termen scurt, continuă angajările. În alte ţări însă face concedieri. A anunţat că pe parcursul lui 2017 va renunţa la 6% din efectivele pe care le are la nivel global şi asta pentru că încasările sale au fost destul de mult sub aşteptări. Şi aici intră în joc România. Pentru a se îndrepta, Fitbit o lasă mai moale cu brăţările şi se reorientează pe ceasuri, iar oamenii de la Vector Watch se pare că au impresionat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri