Turbomecanica va face service-ul motoarelor de elicoptere Airbus

Data publicării:
Reparatie-2-Viper-632-banc-probe

Compania bucureșteană a semnat un acord cu compania franceză Safran pentru mentenanţă motoarelor de pe elicopterele pe care Airbus vrea să le producă la Braşov.

Firmă românească Turbomecanica a semnat marţi, la Paris, un acord cu compania franceză Safran - una din cele mai mari companii de componente în domeniul aero-spaţial - un acord pentru reparaţia şi mentenanţă în România a motoarelor de pe viitoarele elicoptere H215 pe care Airbus vrea să le producă la fabrică din Braşov pentru Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne, potrivit Hotnews.ro.

Acordul semnat la Paris, spun reprezentanţii Turbomecanica, reprezintă un pas spre realizarea pe viitor şi a altor ansamble mecanice pentru modelele Airbus. 

"E un acord important pentru Turbomecanica, dar şi pentru întreaga industrie aeronautică română pentru că va asigura Ministerului Apărării posibilitatea de a repara în România motoarele şi ansamble mecanice de pe elicopterul H215", a declarat Şerban Vasilescu, director tehnic şi de conformitate la Turbomecanica. 

"Noi colaborăm cu Safran şi Airbus de 40 de ani şi am început prin a fabrica motoare şi ansamble mecanice pentru elicoptere. Considerăm că acest acord pentru reparaţii este doar începutul şi ne dorim ca pe viitor să fim implicaţi puternic şi în fabricaţia acestor noi modele (de elicoptere - n.red.)", a mai spus reprezentantul Turbomecanica. 

Airbus a deschis în 2016 la Braşov  o fabrică în care îşi propune să producă modelul H215 şi varianta militară H215M, aşteptând ca primele comenzi pentru aceste elicoptere să vină chiar de la statul român.Odată lansată o comandă, primele elicoptere Airbus fabricate în şi pentru România ar putea să iasă pe poarta fabricii în 1-2 ani. 

Modelul de elicopter Airbus H215 - anterior denumit Eurocopter AS332 Super Puma - este un elicopter cu două motoare, cu elice în patru pale, cu funcţiuni în special utilitare şi de transport. Modelul reprezintă evoluţia fostului Aerospaţial SA 330 Puma.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri